Foto: Bildbyrån

MFF:s mardröm – missade sjätte raka straffen i seriefinalen

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF:s osannolika straffsvit håller i sig. I seriefinalen mot Djurgården klev lagkapenen Markus Rosenberg fram och missade lagets sjätte raka (!) straff i en match som MFF förlorade med 0–1.

Ni har sett det hända tidigare den här säsongen. Det verkar vila ett straffspöke över Malmö FF som verkligen inte har fått till skyttet från elva meter.

Mot Häcken var det Guillermo Molins som fick förtroendet och missade i en match där MFF tappade två viktiga poäng i toppstriden.

I söndagens seriefinal hemma mot Djurgården skulle det komma att hända igen.

För andra gången den här säsongen klev Markus Rosenberg fram och valde sköt straffen mitt i mål. Djurgårdens målvakt Tommy Vaiho gick till vänster men lyckades med hjälp av foten få bollen över mål.

Vem ska slå nästa straff? Ingen aning

Det här var Malmö FF:s sjätte straffmiss den här säsongen. Inget allsvenskt lag har sedan 1999 missat sex raka straffar. Tidigare delade MFF det mindre smickrande rekordet med IFK Göteborg (fem missade straffar 2010) men har nu alltså gått om.

– Tanken var att slå den där jag slog den. Lite hårdare och lite högre ville jag ha den. Han gick tidigt och fick en tå på den, säger Markus Rosenberg till SVT Sport.

Hur kan det bli såhär?

– Ingen aning, fortsätter Rosenberg.

Vem tar nästa straff?

– Ingen aning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.