Anders Christiansen tvingades bryta matchen mot FCK. Foto: Bildbyrån

MFF:s stjärnor kan missa Blåvitt-matchen: ”Högg till i vaden”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen möter Malmö FF IFK Göteborg i en het match i guldstriden.

Men stjärnorna Anders Christiansen och Sören Rieks är båda osäkra på spel.

– Det högg till i vaden, säger den förstnämnde till SVT Sport.

Skåningarna är tre poäng bakom Djurgården med fyra matcher kvar att spela. Nu väntar en viktig hemmamatch mot Blåvitt för att hänga på i guldracet. Men efter några smällar mot FC Köpenhamn kan man tvingas klara sig utan mittfältsduon Christiansen och Rieks.

– Det högg till i vaden och jag tror att jag fått en liten bristning. Jag försökte springa direkt efteråt, men det var svårt. Det ska mycket till om jag ska kunna spela på söndag. Just nu känns det långt borta, säger Anders Christiansen.

”Har en trupp för att rotera”

De båda landsmännen byttes ut under matchens gång. Rieks fick lämna efter en stämpling.

– Det är ganska kort tid till nästa match. Det är en viktig match, så jag kommer att göra allt för att bli redo för spel, säger Rieks, som värvades till MFF från just ”Blåvitt”, till TT.

Lagkaptenen Markus Rosenberg beklagar skadorna, men han anser att Malmö har en bredd trupp.

– Det alltid dåligt när någon blir skadad. Men jag tror inte att vi kommer att ha samma startelva på söndag ändå. Vi har en trupp för att rotera, säger Rosenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.