Uwe Rösler. Foto: Bildbyrån

MFF-tränaren rasar: ”Han var ute efter att döda Traustason”

Publicerad

Arnor Traustason kan ha brutit benet efter en tackling av Haris Radetinac.
– Han var ute efter att döda honom. Det är en karriärshotande tackling, säger Malmö-tränaren Uwe Rösler enligt Sportbladet.

Malmö och Djurgården delade på poängen i ett toppmöte som slutade 1-1 på Tele2 Arena.

Efter slutsignalen handlade det mesta om Haris Radetinacs tackling på Arnor Traustason strax före halvtid.

Den ledde till varken frispark, gult eller rött kort, men till ett befarat benbrott. MFF-tränaren Uwe Rösler är lika ilsken som oförstående.

– Det är väldigt fult spel, en karriärshotande tackling. Han (Radetinac) var ute efter att döda honom. Han kan ha brutit sitt ben, säger Rösler enligt Sportbladet.

”Finns inte i min värld”

Radetinac själv menar att han knappast hade för avsikt att skada Traustason.

– Jag har själv haft två korsbandsskador. Jag skulle aldrig göra så att någon blir borta länge från fotbollen. Det finns inte i min värld, säger han enligt TT och fortsätter:

– Det är en olycklig situation och jag har sagt flera gånger att det inte var meningen och jag hoppas att han vet det också.

”Inte man nog”

Samtidigt riktar MFF-mittfältaren Anders Christiansen en känga mot domare Kristoffer Karlsson.

– Det är inte första gången vi ifrågasätter hans beslut. Det är bäst att ni pratar med honom, säger han enligt Sportbladet och fortsätter:

– Han vill inte prata med oss på planen, så jag tror inte att han vill prata med er, men det är upp till honom att visa att han är en man.

Så var matchen – SVT Sport rapporterade direkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer