Mia Persson: ”Jag har inte trott att det varit möjligt”

Uppdaterad
Publicerad

Mia Persson har aldrig representerat något landslag, på varken ungdoms eller seniornivå. 31 år gammal gör hon nu succé i mästarlaget Rosengård.

– Jag och många med mig har nog trott att det inte varit möjligt, säger Mia Persson till SVT Sport.

Mia Persson har stor allsvensk rutin. Under flera år var hon kapten för numera nedlagda Malmölaget LB07 som huserade i både elitettan och de nedre regionerna av damallsvenskan. När möjligheten att spela utomlands för Champions Leauge-laget Slavia Prag tog Mia Persson chansen.

I somras vände hon hemåt och skrev på ett tvåårskontrakt med FC Rosengård.

– Det känns som jag äntligen hittat en miljö där allting stämmer, säger hon. 

Fyra mål på två matcher

Efter att Rosengård spelat fyra omgångar av damallsvenskan toppar Mia Persson poängligan. Fyra mål och en assist har det blivit för mittfältaren. Bättre träningsmöjligheter, medspelare och fullt fokus på fotbollen tror hon är en del av framgången.

– Tidigare har jag stressat från jobbet och då har träningen varit som en typ av nedvarning. Nu kan jag lägga all tid på fotbollen. Det är klart att jag blir bättre av det, säger hon.

Se Mia Persson berätta om tiden i Rosengård i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.