Här syns tydligt hur Midtjyllands Paulinho trampar Liverpools Mohamed Salah över foten och orsakar straffen. Foto: TT

Midtjylland hårsmån från poäng mot Liverpool

Liverpool vann mot Midtjylland med 2-0 efter att ha blivit omskakat. Danskarna var en hårsmån från att få med sig en poäng i slutminuterna.

– Det var häftigt. Att få göra klubbens 10000:e mål är skön statistik. Jag är glad över att göra målet och att nå den milstolpen är en bra grej, säger 1-0-målskytten Diogo Jota till BT Sport.

I den 89:e minuten tog sig Midtjylland fram med fint kortpassningsspel och Anders Dreyer chippade bollen över den utrusande målvakten Alisson och bollen gick precis förbi stolpen i burgaveln. 1-0 till Liverpool stod sig en stund till. Strax innan hade Liverpools Roberto Firmino skjutit över i fritt läge.

På tilläggstid drogs inbytte Mohamed Salah ner bakifrån. Efter VAR-granskning vräkte Salah sin egen straff i mål på kraft och fastställde 2-0.

En ny mittback gick sönder för The Reds. Efter en halvtimme gick Fabinho ut på grund av skada.

Liverpools första mål kom i början av andra halvlek. Diogo Jota höll sig framme och slog in bollen efter ett snabbt upprullande anfall av Liverpool. Det var klubbens 10000:e mål genom tiderna.

– De tre poängen var det viktigaste, slår Jota fast.

KLIPP: VAR-offside blåste Liverpool på segern (17 oktober 2020)