Två mål av Zlatan – frälste Milan i premiären

Ny säsong – samma glödande Zlatan Ibrahimovic.

Den svenske storstjärnan gjorde ett mål i varje halvlek när Milan slog Bologna med 2-0 i ligapremiären.

– Hade jag varit 20 år yngre hade jag gjort två till, säger han till Sky Sport Italia.

Milan välkomnade Bologna – och 1 000 åskådare i form av lokala sjukvårdare – till ligapremiär på San Siro i kväll.

Efter att ha hotat, spelfördelat och tagit grepp om matchen för sitt lag bröt Zlatan Ibrahimovic dödläget i 35:e minuten.

Bologna-försvaret rämnade när den svenske stjärnan flög i en nickduell och satte pannan till 1-0. Det var inte slut där.

Otagbar straff

Bara fem minuter in i andra halvlek dömde domaren först frispark för Milan, men ångrade sig och pekade på straffpunkten.

Ismail Bennacer hade gjorts ner, Ibrahimovic klev fram och han satte 2-0 högt och otagbart i Lukasz Skorupskis vänstra hörn.

Därmed var Milan i klar ledning och Zlatan, som fyller 39 nästa lördag, har ännu inte förlorat en premiär som professionell spelare.

Kvällens saga kunde ha slutat ännu vackrare. Efter att ha rundat Skorupski var Zlatan nära ett hattrick, men missade målet.

”Hade gjort två till”

Matchen slutade 2-0 och efter slutsignalen uttalar sig Ibrahimovic på Sky Sport Italia.

– Hade jag varit 20 år yngre hade jag gjort två till. Jag gillar att ta ansvar. Den största pressen är den jag lägger på mig själv.

Bolognas tränare Sinisa Mihajlovic, god vän till Zlatan, hymlar inte om vad som avgjorde.

– Milan har ”Ibra” och det har inte vi. Allt de skapade var genom honom. Han var skillnaden.

Härnäst väntar Crotone borta för Milan och Ibrahimovic – som inlett ännu en Serie A-säsong strålande.