Zlatans Milan fick ett mål bortdömt och förlorade. Foto: Bildbyrån/TT

Milan föll efter omtvistad VAR-situation

Franck Kessie kvitterade för Milan i slutminuterna hemma mot Napoli – trodde han.

Domaren hittade en offside i den tilltrasslade situationen och dömde bort målet efter VAR-koll.

I stället vann gästerna toppmatchen med 1–0.

Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen för Milan men fick lämna planen mållös. Det fick även resten av laget efter en omtvistad VAR-situation i slutminuterna.

Milan tryckte på för en kvittering i den sista ordinarie minuten. Och efter ett antal flipperstudsar i straffområdet nådde bollen fram till Franck Kessie som tryckte in 1–1.

Offsidesituation

Då uppmärksammade VAR-rummet domaren på en eventuell offsidesituation.

Bilderna visade att Olivier Giroud låg i offsideposition, men att han inte rörde bollen som sköts mot honom. I stället fick en Napoliförsvarare tån på bollen. Men domaren bedömde att fransmannen påverkade spelet ändå.

Målet blev därför bortdömt – och Milan förlorade matchen.

Napolis segermål kom redan i den femte minuten när Elif Elmas höll sig framme på en hörna och nickade in 1–0 till gästerna.

Resultatet innebär att Napoli kliver förbi Milan i tabellen och tar över andraplatsen. Inter leder med fyra poängs marginal.

MER FOTBOLL: Zlatan Ibrahimovic med frisparksmål