Klassiska San Siro kan rivas. Foto: Bildbyrån

Milan och Inter vill bygga ny arena

Uppdaterad
Publicerad

Serie A-rivalerna Milan och Inter har tillsammans ansökt till lokala myndigheter om att gå vidare med planer om en ny arena som ska ersätta klassiska San Siro.

I ett gemensamt utlåtande skriver Milanoklubbarna at de vill bygga en ny modern fotbollsarena med plats för runt 60 000 åskådare. Arenan ska vara det centrala i ett stort evenemangsområde.

”Det är ett omfattande projekt som kommer kräva investeringar på över 1,2 miljarder euro (runt 12,7 miljarder svenska kronor). Det är avgörande för att få fotbollen i Milano tillbaka till toppen av den europeiska och globala fotbollen”, skriver klubbarna.

”Det ska bli en plats för invånare, supportrar och turister 365 dagar om året, och skapa jobb för över 3 500 människor.”

Klubbarna skriver även att ett nybygge är att föredra före en omfattande renovering av San Siro, som officiellt heter Stadio Giuseppe Meazza.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer