Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån.

Milans oro kring Zlatans skada

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är fortsatt borta från spel.

Enligt uppgifter till SVT Sport finns det en oro i Milan att skadan är allvarligare än befarat.

Samtidigt fick han frågan om att ingå i landslagets reservbubbla inför EM.

I mitten av maj kom beskedet att Ibrahimovic missar sommarens EM efter knäskadan han ådrog sig i ligamötet med Juventus den 9 maj.

De första rapporterna talade om en återhämtningstid på sex veckor.

Men det är fortfarande oklart när anfallaren kan vara tillbaka. Enligt uppgifter till SVT Sport finns det en oro i klubblaget Milan att återhämtningen kan dra ut på tiden.

”Följer spänt”

– Både hos Milan-fansen och i klubben följer man spänt Zlatans rehabilitering. Enligt vissa av mina kontakter i Milano finns en oro för hur det går, det cirkulerar uppgifter om att det kan ta längre tid än man trott först. Vi lär veta mer snart, om det är så, säger Jennifer Wegerup, SVT:s korrespondent i Italien.

Ibrahimovic själv har varit förtegen sedan skadetillfället. Den 19 maj lade han ut en träningsvideo på Instagram med texten: ”Det är inte över förrän jag säger att det är över”, och fler medicinska tester är att vänta.

Svensken gjorde comeback i landslaget i våras efter fem års frånvaro och var tänkt att ingå i det svenska anfallet i EM.

Tillfrågad av Janne Andersson

Förbundskapten Janne Andersson säger på en presskonferens att han varit i kontakt med anfallaren nyligen.

– Jag gjorde en extra check, bara för säkerhets skull, säger Janne Andersson apropå covid-19-fallen som drabbat landslaget den senaste veckan.

– Jag kollade hur det var med honom. Han är inte så långt framme, så det var inte aktuellt utifrån var han är i sin rehab.

39-årige Ibrahimovic gjorde 15 mål på 19 matcher i Serie A den gångna säsongen.

KLIPP: Oroväckande bilderna på Zlatan (9 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.