Miljonregn kan vänta Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds FK har skördat stora framgånger i Europa League-kvalet och är en match ifrån gruppspelet. Men redan nu har klubben håvat in flera miljoner på kontot och skulle ÖFK vända och vinna mot PAOK och ta sig till gruppspel väntar den stora pengapåsen.

2016 omsatte Östersunds FK ca 54 miljoner kronor, vilket kan jämföras med Malmö som omsatte mest med 249 miljoner kronor. I år lär dock omsättningen öka för Östersund som bara är en match ifrån gruppspelet i Europa League och de riktigt stora pengarna.

25 miljoner för gruppspel

Tar man sig till gruppspelet får man 2,6 miljoner euro vilket motsvarar cirka 25 miljoner svenska kronor. Utgångsläget inför returen mot PAOK är kanske inte den bästa. Östersund förlorade med 3-1 i Grekland och måste alltså vinna med 2-0 för att ta sig vidare.

Spelat in över sex miljoner

Redan nu har Östersunds FK spelat in flera miljoner. I andra rundan som ÖFK gick in i får lagen 225 000 euro. I tredje rundan får lagen 220 000 euro och i playoff får man 235 000 euro. Så än om Östersund åker ut mot PAOK på torsdag så har klubben håvat in cirka 6.5 miljoner kronor.

– Om vi tar oss till gruppspel innebär det jättemycket pengar. Det kommer att påverka hela vår förening för en ganska lång tid framöver. Pengarna är betydelsefulla i fotbollen, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.