Milos Milojevic får sparken av Hammarby. Foto: Bildbyrån

Milos Milojevic och Hammarby går skilda vägar

Uppdaterad
Publicerad

Det blev bara ett halvår för Milos Milojevic i Hammarby.

Klubben meddelar på sin hemsida att man går skilda vägar med tränaren.

”Styrelsen anser att Milojevic agerat på ett sätt som gjort att han har förbrukat sitt förtroende”, skriver Hammarby.

Milos Milojevic har den senaste tiden förhandlat med den norska klubben Rosenborg, en affär som till slut inte blev av. Hammarby skriver att Milojevic meddelade klubben i början av december att han hade för avsikt att skriva ett kontrakt med Rosenborg.

”Detta ser Hammarbys styrelse som ett agerande som inte är acceptabelt och väljer därför att avsluta samarbetet med Milojevic”, skriver Hammarby.

– Hammarby är en av Skandinaviens ledande klubbar och för att leda vårt herrlag krävs att man delar den synen, samt att man besitter ett stort och starkt förtroende från såväl styrelse som medlemmar. Det anser vi att Milojevic med sitt agerande har förbrukat och därmed är ett fortsatt samarbete uteslutet, vilket vi meddelat honom, säger Hammarbys ordförande Mattias Fri till klubbens hemsida.

Milos Milojevic tog över tränaransvaret i somras efter att Stefan Billborn fått sparken. Men sejouren blev alltså bara ett halvår.

– Vi är mycket nöjda med tiden vi haft tillsammans med Milos, där han bidragit med både utveckling och resultat. Det är väldigt tråkigt att vårt samarbete inte blev längre, men det var ett naturligt beslut att ta, säger sportchefen Jesper Jansson.

Hammarby meddelar att rekryteringen av en ny huvudtränare är i full gång.

SVT har sökt Milos Milojevic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.