Tre explosioner inträffade vid Borussia Dortmunds spelarbuss i tisdags. Foto: Bildbyrån

Misstänkt släppt i Dortmund-utredningen

Uppdaterad
Publicerad

Den man som greps misstänkt för inblandning i sprängattentatet mot Dortmunds spelarbuss har försatts på fri fot. Enligt polischefen Dieter Schuermann finns det inte spår som pekar i någon särskild riktning.

De tyska åklagarna har hela tiden haft dåligt med bevis för att den man som greps har några kopplingar till attentatet, men ville ändå ha honom kvar i förvar eftersom han misstänks ha varit medlem av terrorgruppen IS i Irak.

”Utredningen har inte frambringat bevis att den misstänkte var delaktig i attentatet”, skriver åklagaren i ett pressmeddelande.

Hittills har utredarna fokuserat på två misstänkta med kopplingar till islamister i Ruhr-området. Men chefen för den nationella underrättelseverksamheten i området medger att varken extremhögern, extremvänstern eller huliganer är avskrivna från misstankar.

Fakta: Explosionerna i Dortmund

Sprängladdningar, placerade i en häck utmed vägen, detonerade bara minuter efter att lagets buss kört ut från sitt hotell på tisdagskvällen. Laget skulle spela Champions League-kvartsfinal mot Monaco.

Ett bussfönster krossades och bussen brändes på högra sidan.

En polis skadades lindrigt och den spanske försvararen Marc Bartra, 26, har fått operera ett brutet ben i handleden.

Tysk åklagare har än så länge rubricerat dådet som ”försök till mord”.

Matchen sköts upp och spelades under onsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.