Jacob Bergström firar sitt 1-1-mål. Foto: Bildbyrån

Mjällby kvitterade – i 93:e minuten

Halmstad var på väg mot seger mot Mjällby.

Men i den 93:e minuten kvitterade gästerna och fick med sig 1-1.

– En rejäl snedträff som precis gick in, säger poängräddaren Jacob Bergström till Discovery+.

Efter en rejäl forcering matchens sista tio minuter fick Mjällby till slut utdelning.

Men det satt långt inne.

En frispark från höger resulterade i en nickduell där Halmstad misslyckades med att få undan bollen. I stället hamnade bollen framför fötterna på Jacob Bergström som från nära håll satte 1-1 via stolpens insida.

– En rejäl snedträff som precis gick in. Otroligt vad svårt det kan vara ibland, men det var trevligt, säger Jacob Bergström till Discovery+.

”Förtjänar inte mer poäng”

Bergström är missnöjd med lagets insats.

– Vi gör en dålig match och vi förtjänar inte mer poäng i dag, vi har tur att vi får med oss en poäng, säger han.

Halmstads målvakt Malkom Nilsson är kritisk till domarens agerande vid kvitteringen. Han anser att domaren borde blåst frispark för tröjdragning.

– Det är inte första gången vi inte får med oss sådana situationer, säger han.

Missade straff

Mjällby hade ett ypperligt läge att kvittera redan tidigare när laget fick straff. Men Nilsson, som stod kvar länge och väntade ut skytten, räddade med foten.

I en jämn matchinledning var det annars Halmstad som tog ledning i den 22:a minuten.

Ett perfekt inlägg från höger nådde en Halmstadspelare som fick träff på bollen med huvudet. I samband med nicken satte Mjällbys Max Watson ut ena armen och domaren blåste, utan att tveka, straff för hemmalaget.

Marcus Antonsson förvaltade straffen på bästa sätt när han väntade ut målvakten och satte 1-0 stenhårt mitt i mål.