Malmö bryter med Mohamed Buya Turay. Foto: Bildbyrån

Mohamed Buya Turay och Malmö FF går skilda vägar

Uppdaterad
Publicerad

Mohamed Buya Turay lämnar Malmö FF.

Parterna har kommit överens om att bryta avtalet med omedelbar verkan.

– Han känner att han inte kan prestera här utan behöver åka hemtill sin familj, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson i ettpressmeddelande.

Förra sommaren plockade Malmö FF in den tidigare Djurgårdenforwarden Mohamed Buya Turay. Men efter tio allsvenska matcher med ett mål och en assist går nu parterna skilda vägar.

Buya Turay har vid ett par tillfällen tidigare, uttalat sig om sin svåra familjesituation då hans fru inte har bott med honom i Sverige.

– Mohamed har hela vägen varit öppen med sina känslor och vi har tillsammans haft en bra dialog för att försöka lösa situationen. När det sedan dragit ut på tiden blev det till slut ohållbart för honom och han känner att han inte kan prestera här utan behöver åka hem till sin familj. Det är så klart trist när det blir så här, men det här är bästa lösningen för alla inblandade, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson på klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.