José Mourinho och Victor Nilsson Lindelöf. Foto: TT Nyhetsbyrå

Mourinho redo att låta Lindelöf debutera

Uppdaterad
Publicerad

I söndags bekräftade Manchester Uniteds tränare José Mourinho att Victor Nilsson Lindelöf startar kvällens Champions Legue-möte med Basel. Nu utvecklar portugisen sina tankar.

– Jag hade startat honom även om alla var tillgängliga, säger Mourinho.

Victor Nilsson Lindelöf har haft en tuff start i Manchester United om man ser till speltid. På fyra matcher i ligan har Nilsson Lindelöf inte spelat en enda minut. Men när storklubben nu går in i gruppspelet av Champions League, väntas svensken få starta.

Mittbacksparet som hittills fått starta samtliga matcher i ligaspelet, Phil Jones och Eric Bailly, är båda avstängda från spel i Europa utanför ligaspelet. Detta öppnar därmed för svensken och 27-årige engelsmannen, Chris Smalling.

”Hade startat dem ändå”

I ett uttalande till klubbens officiella hemsida utvecklar Mourinho sina tankar inför mötet med Basel.

– Alla våra mittbackar är på samma nivå, så det är inte ett problem för oss. Även om Jones och Bailly inte hade varit avstängda, hade jag troligtvis startat med Smalling och Lindelöf ändå. För Lindelöf, tror jag att turneringen är enklare att anpassa sig till, då han är van vid att spela i Champions League sedan tidigare.

”En intelligent kille”

Mourinho menar också att Lindelöf kan ta Henrikh Mkhitaryan som tändvätska. Mittfältaren från Armenien fick inte mycket speltid förra året, men har under sitt år i klubben, utvecklats till att bli en av de viktigaste pusselbitarna i Mourinhos lagbygge.

– Victor är en intelligent kille. Han är väldigt lugn (i situationen) och självklart vill han spela. Men du vet, vi tar det steg för steg.

Under lottningen hamnade Manchester United i Grupp A. Detta tillsammans med kvällens motstånd Basel, samt CSKA Moskva och Benfica. En grupp där United på förhand är stora favoriter.

Grupperna i Champions League

GRUPP A

FC Basel

Manchester United FC

CSKA Moskva

SL Benfica

GRUPP B

Celtic FC

FC Bayern München

Paris Saint-Germain

RSC Anderlecht

GRUPP C

AS Roma

Chelsea FC

Club Atlético de Madrid

Warabag FK

GRUPP D

FC Barcelona

Juventus

Olympiacos FC

Sporting

GRUPP E

FC Spartak Moskva

Liverpool FC

NK Maribor

Sevilla FC

GRUPP F

FC Shakhtar Donetsk

Feyenoord

Manchester City FC

SSC Napoli

GRUPP G

AS Monaco

Besiktas

FC Porto

RB Leipzig

GRUPP H

Apoel FC

Borussia Dortmund

Real Madrid FC

Tottenham Hotspur FC

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.