Mrabtis dubbla fullträffar – två mål på 16 sekunder

På 16 sekunder fick Trelleborg se Djurgården ta ledningen med två mål när Kerim Mrabti hittade rätt på två liknande lägen. Trelleborg jobbade sig in mer i matchen i andra halvlek, men Djurgårdens ledning gick inte att rubba.

Det hände inte särskilt mycket inledningsvis på Vångavallen när Trelleborg tog emot Djurgården.

Men med några få minuter kvar till halvtidsvila smällde det till, i dubbel bemärkelse. Först såg Keram Mrbati till att ge sitt lag ledningen när han drog in bollen bortre gaveln. Sedan gick det blixtsnabbt. Sekunder efter ledningsmålet gjorde Trelleborg-backen Isak Jönsson ett misstag när han skulle ta ner bollen. Bollen nådde i stället Radetinac som gav Mrabti nästan exakt samma läge som vid det tidigare målet. Även denna gång hittade bollen in bakom Dennis Petersson i Trelleborgsmålet och enbart 16 sekunder efter det första målet skickade Mrbati in sitt andra för dagen.

– Matchen är inte slut än, men får vi med tre poäng, så är det viktigt, säger målskytten till C More i halvtid.

Trelleborg spelade upp sig något i andra halvlek och jobbade sig in i matchen, samtidigt som Djurgården inte skapade särskilt mycket. Men några mål fick hemmalaget inte till. I stället lyckades Djurgården trycka in sitt tredje mål för dagen genom inhopparen Kozica på stopptid.