Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zecira Musovic är besviken efter VM-förlusten mot Spanien. Foto: Bildbyrån

Musovic: ”Jag ser bollbanan för sent”

Uppdaterad
Publicerad

Zecira Musovic har fått sitt stora landslagsgenombrott i årets VM, men hennes dröm om en VM-final tog slut efter ett skott hon såg för sent.

– Spanien är lite snabbare i tanken än vad vi är och får komma till avslut i ett skymt läge. Jag såg inte mycket av bollbanan förrän det var för sent, säger Musovic till SVT Sport.

Sverige hade precis kvitterat VM-semifinalen mot Spanien och gett sig själva nytt liv i jakten på en finalplats.

Direkt på den efterföljande avsparken jobbade Spanien fram en hörna, som skulle bli ödesdiger för den svenska gulddrömmen.

– De fick en hörna och är lite snabbare i tanken än vad vi är. Hon (Olga Carmona red.anm) får komma till avslut i ett skymt läge. Jag ser inte mycket av bollbanan förrän det är lite för sent. Det är ett riktigt tråkigt mål att få på sig, när vi ändå fick en chans till, säger Zecira Musovic till SVT Sport och fortsätter:

– Det är skittufft. Jag drömde stort och ville spela en final, men samtidigt visste vi att det är ett bra lag vi mötte. Jag tycker Spanien var det bättre laget i dag.

Laddar om

För Sverige väntar nu bronsmatch på lördag, en match Musovic tänker ladda om till.

– Det är ny dag i morgon och nya möjligheter, om det är något jag personligen är bra på så är det att komma tillbaka från motgångar.

I bronsmatchen ställs Sverige mot förloraren i onsdagens semifinal mellan Australien och England.

KLIPP: Hanna Marklund om Spaniens matchavgörande mål

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Marklund är kritisk till det matchavgörande målet som sänkte Sverige. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.