Nannskog: ”Stockholmslagen och Malmö sticker ifrån”

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmsklubbarna har stått för tunga värvningar på senare tid.

Då tror SVT Sports expert Daniel Nannskog på en långsiktig förändring i allsvenskan.

– Det är ett statement man gjort detta året med värvningarna man fått in, säger han.

Värvningarna syns även ha gett resultat i tabellen där Djurgården är tvåa, AIK trea och med Hammarby på en uppåtgående trend på niondeplats efter en tung bortaseger i kväll mot Örebro.

”Har verkligen tagit stora grepp”

Då ser Nannskog en riktning inför framtiden för allsvenskan.

– Jag tror vi har en hel del lag som kommer sticka ifrån, då tänker jag på Stockholmslagen och Malmö FF. Jag tycker det är ett statement man gjort detta året med värvningarna man fått in.

– Man har verkligen tagit stora grepp och vill visa att man ska vara i toppen.

Inte bara hemvändare

Han har imponerats över värvningarna.

– Det är många hemvändare men också kvalitativa spelare från utlandet. En sådan som Fenger, Paulsen, Andersen, det är bra spelare från Danmark. Innan hade Hammarby kanske värvat lite sämre spelare från Norge, men nu är det på en helt annan hylla.

– Det är någonting som händer med Stockholmsklubbarna just för tillfället, och Malmö givetvis med de pengar de har. Till nästa år tror jag vi kommer kunna se Malmö, Djurgården, AIK och Hammarby som är där uppe i toppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.