Foto: TT Nyhetsbyrån

Nannskog: ”Större chans att Zlatan spelar VM nu”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic till LA Galaxy – det tror SVT Sports expert Daniel Nannskog kan vara en dörröppnare till VM i Ryssland i sommar.

– Jag tror någonstans att det kanske är större chans att han är med i ett VM nu när han går till Los Angeles eftersom han kommer att få spela väldigt, väldigt mycket om han är frisk, säger Nannskog.

Spekulationerna har pågått under en längre tid och den amerikanska proffsligan och LA Galaxy har ryktats flera gånger. I kväll blev det klart att Zlatan flyttar från Manchester United.

– Går man från Premier League till MLS så är det klart att det är ett nerköp. Jag tror att det handlar mycket om att han vill vara den som leder ett lag, och det gör han inte i Manchester United för tillfället, mycket förstås på grund av skadan. Mourinho ser verkligen Lukaku som nummer ett där framme på topp i Manchester United. Nu blir det ju Galaxy där han får vara den där storstjärna som han gärna vill vara, fortsätter Nannskog.

Familjen i centrum

SVT:s expert tror att familjen haft stor del i valet av den nya klubben.

– Jag tror att det handlar om att ge familjen lite gott väder, bland annat. När man var spelare drömde man om att spela i ett varmare klimat och ha det lite gott, om man säger så. Nu har de bott i Manchester som kanske inte är det mysigaste stället på detta jordklotet. Nu blir det ett soligt och trevligt Kalifornien med oerhört mycket att göra runtomkring för familj och leva det goda livet. Jag hade gjort precis samma sak om jag varit Zlatan i det läget som han är i nu.

– Han åker ju inte ner till något Förenade Arabemiraten eller något sånt där utan väljer Los Angeles och det är nog mycket på grund av familjen och det goda livet där. Samtidigt är det väl en härlig utmaning att lyfta MLS och visa sin kvalitet där. Han vill nog visa att han är en av de största, om jag känner den gode Zlatan rätt.

Om det blir succé eller inte för Zlatan i USA återstår förstås att se. Och mycket beror nog på om han är helt skadefri.

– Först och främst måste han bli frisk. Förhoppningsvis är han redan så frisk att han kan spela direkt i Los Angeles. Då har han självklart mycket att tillföra med sin styrka, sina avslut, sin teknik. Självklart kan han lära upp en hel del spelare i sitt lag och i ligan med allt det han kan och sprida det där vinnarväsenet som han har vidare. Det är inte litet, det där vinnarväsenet.

Kan öka VM-möjligheterna

Nannskog tror också att Zlatans val, och att det kommer nu, kan göra att han kommer att visa än större för det svenska landslaget och sommarens VM igen.

– Jag tror någonstans att det kanske är större chans att han är med i ett VM nu när han går till Los Angeles eftersom han kommer att få spela väldigt, väldigt mycket om han är frisk. Kan han spela sig i form, spela upp ett självförtroende. Hade han spelat i United hade han kanske fått komma in fem minuter. Jag tror att han faktiskt ligger närmare till ett VM nu än om han varit kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.