Foto: TT Nyhetsbyrån

Nannskog betygsätter CL-finallagen

Uppdaterad
Publicerad

Juventus eller Barcelona? SVT-experten Daniel Nannskog betygsätter alla lagdelar hos finallagen i Champions League.

Juventus

Målvakt: 5. Gianluigi Buffon har varit med så länge. Han var kanske bättre tidigare, men han är en otrolig trygghet för Juventus i såna här matcher. Buffon har spelat så många stormatcher och är bäst när det gäller.

Champions League 2014-2015

Försvar: 4. Ett väldigt bra försvar som har en hyfsad offensiv i ytterbackarna Evra och Lichtsteiner. Evra kanske har sett sina bästa dagar. En liten miss att Chiellini (skadad) inte kan spela men Barzagli är en riktigt bra ersättare.

Mittfält: 4. Med snudd på en femma. Pirlo, Vidal Pogba och Marchisio har olika styrkor och kompletterar varandra oerhört bra. Pogba med sin power och fysik och Pirlo med sin briljans, fotbollssmarthet.

Anfall: 4. Med ett plus. Kontringsspelet blir oerhört viktigt för Juventus, är hundra på att de satsar på ett väldigt bra försvar och sedan kontra. Där är Tevez jätteviktigt. En gudabenådad avslutare. Morata har verkligen blommat ut i Juventus från att ha varit en bra spelare i Real Madrid.

Totalt: 17 av 20.

Barcelona

Målvakt: 4. Ter Stegen har sett stabil ut och sprider lugn. Han har bra spelförståelse och är bra med fötterna. Han gör inga spektakulära räddningar, men står rätt. Han fladdrar inte runt för mycket. Jag gillar målvakter som är osynliga, som tar de rätta bollarna istället för att göra tv-räddningar.

Försvar: 4. Det blir antagligen Alves, Piqué, Mascherano och Alba. Barcelonas försvar är bra men ibland också nonchalant och slarvigt. Här finns det definitivt möjligheter för Juventus att såra Barca. Piqués speed är inte den bästa och bakom honom finns det ytor för Tevez att utnyttja. Mascerano är bra på att läsa spelet och kan städa upp bakom Piqué. Alves och Alba är fantastiska i offensiven.

Mittfält: 5: Rakitic har varit strålande. En fantastisk passningsspelare, bra på att driva upp bollen och slå sin gubbe. Busquets tar hand om balansjobbet. Man har trott att Iniesta varit på nedgång men han slår nästan aldrig bort en passning. Iniesta har inte samma glid längre när han sticker iväg och passerar, det finns kvar men inte som när han var som bäst.

Anfall: 5. Det är en fröjd att se de tre musketörerna. Vet inte om jag sett ett bättre anfall än de här tre. De vet exakt vilka ytor de ska springa i för att öppna upp andra ytor. Man märker att de gillar varandra och det betyder jäkligt mycket i fotboll, kemin och att man tycker om varandra. De släpper bollen till varandra även fast alla vill göra mål. De tänker inte egoistiskt. De vill spela för varandra.

Totalt: 18 av 20.

Hur slutar matchen:

2-1 till Barcelona.

Nyckelspelarna

Juventus: Andrea Pirlo är extremt viktig med tanke på att Juve kommer få jaga mycket boll mot Barca. Pirlo kan hålla i bollen, styra tempot och lugna ner spelet så att Juventus kan få andas, och inte bara jaga och försvara.

Barcelona: Lionel Messi. Vem annars? Han kommer att kliva fram och avgöra den här matchen. Han är ett monster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet