Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Blivit bortskämda av väldigt fina prestationer av MFF”

Uppdaterad
Publicerad

Trots ledning förlorade Malmö den första 16-delsfinalen mot Wolfsburg med 1-2. Nu vänder de hem till Malmö med ett underläge att vända, men med ett bortamål till fördel.

– Summa summarum så är det en okej match. Vi har blivit bortskämda av väldigt fina prestationer av MFF i Europa. Jag säger 55-45 till fördel Wolfsburg, säger SVT:s expert, Daniel Nannskog

Malmö är mitt i sin försäsong då Allsvenskan drag igång först i april medan Wolfsburg är mitt uppe i säsongen.

Trots det tog Malmö ledningen på straff i inledningen av den andra halvleken. Men två minuter senare kom kvitteringen som enligt Nannskog lade grunden för 2-1-målet.

Europa League

– Detta blir lite frukten utav 1-1-målet, att Wolfsburg får energi tack vare bolltappet som MFF gav bort vid första målet.

Malmö förlorade men har fördelen av ett viktigt bortamål.

– Detta är en bra genomförd match bortsett från några slarviga bolltapp som de straffas för och kunde ha straffats för. Det måste bort i returen. Men självklart så kan man skylla det på att MFF inte är i säsong, inte får tävlingsmatcher.

– Offensiven fick vi inte se mycket av, men den måste så klart upp en hel del när de måste gå för mål och seger på hemmaplan.

– Men totalt sett så fick man se en del av det nya Malmö med Jon Dahl Tomasson. De slog få långbollar utan försökte spela sig ur pressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet