Nannskog: ”Det är en herre du inte sätter dig på”

Uppdaterad
Publicerad

– Enormt engagemang och en vinnarskalle.

Det är Daniel Nannskogs beskrivning av MFF:s nye tränare Uwe Rösler, som SVT:s expert känner till väl från sin tid i Norge.

– Spontant känns det bra. Ett bra val som känns väldigt spännande, säger Nannskog om Rösler som presenterades i dag på en presskonferens i Malmö.

SVT:s expert känner till Rösler väl från sin tid i norska Stabaek när tysken tränade Lilleström och Viking Stavanger.

– Det är en kille med enormt engagemang och en vinnarskalle. Det är en herre du inte sätter dig på, säger Nannskog som särskilt minns en situation med Rösler från Norge och ett möte med Stavanger.

”En riktig rackare”

– En av våra killar hade en lårkaka och skulle hålla igång i paus. Vår tränare frågade efter en motionscykel, som man alltid brukar få göra av motståndarlaget, för att hålla igång. Men då sa Uwe Rösler nej... så det är en riktig rackare, skrattar Nannskog.

Nannskog tror att Rösler kommer passa väl in i Malmö som klubb.

– Ja, han är ett vinnarväsen som kan passa väldigt bra i Malmö FF. Han kommer säkert ändra en hel del. Disciplinen kommer att finnas där och sedan är han tydlig.

– Han är tydlig hur han vill spela, vilket alltid är skönt för spelarna på planen. Och det är viktigt med tydliga direktiv. Där är han nådlös.

Heavy metal-fotboll

Han har själv beskrivit sin tränarilosofi som ”heavy metal” football. Är det något som passar Malmö?

– Ja absolut, de kanske de inte haft så mycket av tidigare i år men tidigare så har de haft ett pressspel där de vill vinna tillbaks bollen på ett snabbt sätt, och det är ju något som Uwe står för också. De presspelet känner jag igen från när man mött hans lag.

Press kommer det också att vara på Rösler och att laget prestera efter den kräftgång man gått i allsvenskan hittills. Hur tacklar han det?

– Jag tror att killen är tuff. Ingen kille som darrar. Han passar in i det klimatet som finns i Malmö. Han älskar en sådan här utmaning, så det är ett bra val.

– Om man jämför med Olof Mellberg, som nämdes i förhandssnacket,  så har Rösler väldigt mycket mer rutin. Annars så är det två som påminner om varandra, vinnarskallar som inte lämnar något åt slumpen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.