• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. Läs mer

Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Det är en väldigt spännande spelare”

Publicerad

Hanna Bennison blev i dag uttagen till sin första landslagstrupp. Och SVT Sports expert Daniel Nannskog ser fram emot att få se den 17-åriga supertalangen i landslagströjan när Sverige reser till USA för en träningsmatch mot världsmästarna.
– Det är ett perfekt tillfälle att titta närmare på en sådan spelare vid en träningsmatch.

Daniel Nannskog fick upp ögonen för Bennison tidigt. Redan till sommarens VM så hade han inför uttagningen av truppen haft henne som en joker till att ta en plats. Det fick hon inte då, men nu får hon chansen att visa upp sig.

– Jag kände redan i somras att hon kunde vara en joker. Det kanske var klokt att låta henne utvecklas vidare, det kanske var lite tidigt att slänga in henne. Det är ett perfekt tillfälle att titta närmare på en sådan spelare vid en träningsmatch, dessutom när det är ett sådant meriterat motstånd, säger Nannskog.

”Detta är ju ändå vår framtid”

Nannskog tror att Bennison kommer att utvecklas mycket av att spela mot ett så bra lag som USA, och att det är någonting som hon kommer kunna ta med sig i framtiden.

– Detta är ju ändå vår framtid. Kan man känna på hetluften med ett a-landslag mot ett så meriterat motstånd som USA i en såhär tidig ålder, det är klart att det ger enormt mycket för en såpass ung spelare.

I truppen fanns ännu en debutant som imponerat i damallsvenskan i år, Vittsjös Michelle De Jongh. 22-åringen har gjort nio mål på 21 matcher, och det är även det en spelare som Nannskog tycker förtjänar en plats i truppen.

– Det är också perfekt att testa en sådan spelare som De Jongh. Jag är väldigt nöjd med att just de två kom med, säger han.

Arkiv: Nannskog ville se Bennison i VM (14 maj 2019)

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hanna Bennison. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer