Bosse Andersson och Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Det är sinnessjuka pengar”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Danielson, 30, lämnar Djurgården för kinesiska Dalian Professional FC.

Enligt Expressen rör det sig om en affär som ger den regerande mästaren 50 miljoner kronor.

– När de handlar om de pengarna går det inte att tacka nej, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Marcus Danielson lämnade Gif Sundsvall som bosman 2018 och flyttade till Djurgården.

Efter två säsonger i klubben lämnar han som lagkapten och svensk mästare.

I dag blev 30-åringen klar för kinesiska Dalian Professional FC. Expressen uppger att det rör sig om ett klubbrekord i övergångssumma, 50 miljoner kronor, för stockholmarna.

– Det är klart att det blir en jäkla kille de tappar, som egentligen är den stora ledaren i Dif. Han presterade på en oerhört hög nivå förra året och var deras största anledning till guldet. Att tappa honom försvagar mycket, men de kan ha ersättaren i Erik Berg som var skadad en del förra året. Han kan komma in och ta den rollen på ett någorlunda sätt. Det har en helt okej backup, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog och fortsätter.

”Sinnessjuka pengar”

– När det handlar om de pengarna går det inte att tacka nej. Det är sinnessjuka pengar och en win-win för Djurgården som klubb och Danielson själv.

Klubben som svensken kommer till spelade Nannskog själv i 2003 och 2004.

– Det är en bra stad. Många svenskar har varit där tidigare. På 90-talet var Jens Fjällström, Hasse Eklund och Pelle Blohm där. Det är en fin stad. Det blir nog en skön upplevelse och han får en svensk kompis direkt (Sam Larsson). Det kommer göra att livet blir lättare.

ARKIV: Från ångest till fest – här är Djurgårdens gulddygn (3 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.