Nannskog: ”Det är tragiskt, inte okej någonstans”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s expert Daniel Nannskog fördömde scenerna efter matchen mellan Helsingborg och Halmstad, då personer från HIF:s klack stormade planen och attackerade Jordan Larsson. ”Det är tragiskt. Man vill inte se dom bilderna”, säger SVT:s expert Daniel Nannskog

Efter att Halmstad avancerat till allsvenskan genom att slå Helsingborg i kvalet utbröt skandalscener på Olympia när Jordan Larsson blev attackerad av de egna fansen.

SVT:s expert Daniel Nannskog är starkt kritisk till att personer över huvud taget kan ta sig in på planen.

– Det är tragiskt, inte okej någonstans att fans ska komma in och ta av spelaren tröjan. Det är grabbar som försökt så gott de kan, tyvärr räckte det inte till, säger Nannskog.

– Men man vill inte se de bilderna att fans kommer in och försöker dra av tröjorna.

Larsson känner oro

Henrik Larsson, tränare och Jordans pappa, känner oro efter det som hänt.

– Förmodligen får man väl kika över axeln både en eller två gånger, men det får jag väl ta, säger ”Henke” till TT.

– Jag är 45 år gammal. Se till så att man inte går för mycket ensam bara. Jag tycker inte det är så modigt av dem att maskera sig och komma ner och göra det de gör.

Sociala medier kokar av reaktioner efter attacken.

Ett antal personer stannade kvar utanför Olympia efter kvalmatchen och kastade sten mot polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.