Stahre i Göteborg 2014, t.h SVT:s Daniel Nannskog Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Det har verkligen saknats i Göteborg”

Uppdaterad
Publicerad

Roland Nilsson får sparken av IFK Göteborg.

Istället ersätter Mikael Stahre.

– Han har mycket vinnarmentalitet – och det är verkligen det man behöver i IFK Göteborg, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

IFK Göteborg ligger tia i allsvenskan med nio inspelade poäng på åtta matcher. Då sparkar klubben huvudtränaren Roland Nilsson. Något som inte förvånar SVT:s expert Daniel Nannskog.

– Det har varit alldeles för lite poäng och för lite tydlighet. Deras spel har inte varit lysande direkt. Klart man kan förstå att man vill ha en förändring med tanke på hur det sett ut på vårsäsongen, säger Nannskog.

Det två och ett halvt år långa kontraktet bryts alltså efter drygt nio månader.

– Det blir ju ett fiasko att sparka en tränare efter så kort tid. Han kom i september och får redan gå – det är dåligt scoutat. Det går inte att säga något annat om man ger en tränare sparken efter nio månader.

Stahre återvänder: ”Vinnarmentalitet”

Istället blir det Mikael Stahre som återvänder till klubben han ledde mellan 2012 och 2014.

– Han kommer tillbaka till Blåvitt där han hade en framgångsrik tid med cupguld och en andraplats som bäst i allsvenskan. Det är klart att det är positivt för supportrar som minns tillbaks till den tiden då de var ett topplag. Han har mycket vinnarmentalitet från den tiden och från AIK och det är verkligen det man behöver i IFK Göteborg. Han har inte fått till det i Sarpsborg i Norge men han kan ju allsvenskan otroligt bra.

– Göteborg får in en välmeriterad tränare i Stahre och han har den här vinnarmentaliteten som verkligen saknats i klubben de senaste åren.

Stahre vann SM-guld med AIK 2009 och har vunnit svenska cupen med AIK (2010) och IFK Göteborg (2013).

KLIPP: Nannskog sågar IFK Göteborgs försvarsspel (26 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.