Nannskog: ”Drömmen hade varit att Zlatan fått med sig de andra” Foto: TT Nyhetsbyrån/SVT

Nannskog: ”Måste dra lärdom av detta”

Uppdaterad
Publicerad

I sitt sommarprat i P1 berättar Albin Ekdal om hur det svenska landslaget påverkades av Zlatan Ibrahimovic beteende.
SVT Sports expert, Daniel Nannskog, har förståelse för både Zlatan och de övriga spelarna i landslaget.
– Det är självklart att Zlatan tar plats. I en drömvärld tar alla andra också plats i det, säger Nannskog.

Albin Ekdal förklarar i ”Sommar i P1” att spelarna runt Zlatan inte fick ut sin fulla potential när Ibrahimovic spelade i landslaget.

– Det är inte bara Zlatans fel. Utan de omkring måste ju kunna säga ifrån. Att man pratar om det och hittar en lösning. Det är viktigt att man är tydlig.

Samtidigt menar Nannskog på att Zlatan kunde gjort saker annorlunda.

– Det är klart att Zlatan tar plats. Det är självklart. I en drömvärld tar alla andra också plats i det. Här verkar det som att spelarna runt om inte fått ut sin potential. I en perfekt värld hade Zlatan varit ännu mer positiv. Han kunde gjort mer tummen upp, lagt armen om sina medspelare och varit mer uppmuntrande.

”Får inte bli enkelspåriga”

Nannskog menar även på att det är svårt för en världsstjärna som Zlatan att anpassa sig till spelarna i det svenska landslaget.

– Som spelare kan jag förstå att det är svårt, att vara så väldigt bra som Zlatan och vara van vid att spela med de absolut bästa spelarna. Han är nog även van att det är ett visst klimat, ”så här snackar man i Milan, eller Barcelona”, att det är en hierarki. Det är man inte vana vid i det svenska landslaget. Samtidigt som det då börjar komma bollar bakom dig, så att du inte får flytet i spelet, att dina medspelare inte ser dina löpningar, då är det klart att det kommer frustration.

Skulle Sverige få fram en ny världsstjärna i framtiden vill Nannskog se förändring.

– Man måste dra lärdom. Om vi nu får någon superstjärna i framtiden av Zlatans kaliber så är det oerhört viktigt att det ändå blir laget som är viktigt, att alla känner att de behövs där ute. Att vi inte blir så enkelspåriga.

KLIPP: Zlatan tvåmålsskytt mot Sassuolo (21 juli 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hjälte efter dubbla mål i första halvlek. Foto: TT Nyhetsbyrån/C More

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer