Foto: TT Nyhetsbyrån

Nannskog: ”Skönt att vi slipper honom”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen presenterade Joachim Löw den tyska VM-truppen. Många väntade namn fanns med men inte Manchester City-stjärnan Leroy Sané.

– Klart att det är oväntat. Han har väl inte tagit chanserna på bästa sätt, säger SVT Sports fotbollsexpert Daniel Nannskog.

Sané har gjort 10 mål och 15 assist på 32 matcher i Premie League den här säsongen.

– Han har haft en fantastisk säsong i Manchester City det är ju en poängspelare. Att kunna plocka bort en sådan spelare med den ”speeden” han har, det tyder på att man har en otrolig bredd i Tyskland, säger Nannskog.

Nannskog menar att Löw har valt att gå på mer defensiva mittfältare.

– Sebastian Rudy, Toni Kroos, Sami Khedira och Ilkay Gündogan. Där hade jag nog istället tagit med en Sané för att ha tre stycken defensiva innermittfältare istället för fyra. Men Joachim Löw han vet vad han håller på med det har vi sett tidigare på de resultateten som han har fått till.

”Väldigt förtjust i Goretzka”

– Du har så enormt många bra spelare så att det är alltid någon i Tyskland som kommer känna att de borde vara med så att det är fler namn som vi skulle kunna ramla upp som skulle kunna vara med.

En väntad trupp enligt Nannskog som saknar Sané men ser fram emot att se Leon Goretzka.

– Jag hade jättegärna sett honom, eller kanske inte när vi har dem i gruppen, men för mig är han ett stort hot så lite skönt att vi slipper honom för det är en snabb och kreativ och en poängspelare.

– Jag är väldigt förtjust i Goretzka efter Confederation Cup. Ska bli intressant att se om han tar för sig lika mycket nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.