SVT-experten Daniel Nannskog är förvånad och fördömer penisbilderna som skickats till kvinnliga anställda på SvFF. Foto: BildbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

Nannskog om penisbilderna: ”Jag blir självklart förvånad”

Uppdaterad
Publicerad

Gunilla Axén, tidigare aktiv inom svenska fotbollförbundet, berättade för Aftonbladet om spelare i det svenska herrlandslaget som anklagas för att ha skickat oönskade bilder på sina kön till kvinnliga anställda. – Jag blir självklart förvånad då jag läser det. Jag kan bara fördöma och det är givetvis helt oacceptabelt, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Nannskogs expertkollega Markus Johannesson fyller i:

– Det är inte okej på något sätt. Oacceptabelt. Jag blir jätteförvånad över människors beteende, oberoende av om det är i fotbollslandslaget eller medievärlden eller var det är, säger han.

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på förbundet, säger att de ska försöka gå till botten med ärendet.

– Det här är helt ny info för mig och jag blir uppriktigt lite chockad av det. Vad ska jag säga... det låter absurt, säger han till Aftonbladet.

När SVT får tag på Sjöstrand berättar han även att förbundet nu agerar.

– Vi tillsatte redan igår (lördag) en intern grupp för att ta reda på allt i denna historia. Jag vet inte vilka de tre förtroendevalda som Axén säger skall ha fått olämpliga bilder är, säger Sjöstrand till SVT Sport.

Tre ”mycket kända” spelare

Axén vill inte peka ut spelarna med namn och gjorde aldrig någon anmälan. Enligt henne ska även tre andra kvinnor inom förbundet fått ta emot liknande bilder.

– Det hände tre gånger. Det var tre spelare, mycket kända, jätteduktiga och respektabla män som har familjer. Det kunde komma en hälsning typ ”godmorgon” och så en penisbild, säger hon till Aftonbladet.

Det här ska ha inträffat mellan åren 2003 och 2010 då Axén jobbade som utvecklingschef.

SVT Sport har sökt flera landslagsspelare som tillhörde landslaget under den perioden, där Erik Edman och Anders Svensson båda svarade att de inte kände till händelsen.

– Jag är väldigt överraskad och har inte hört något om detta tidigare, säger Svensson.

– Jag känner inte till någon sådan händelse. Den här kvinnan har mig veterligen aldrig figurerat kring någon samling under de åren jag medverkade i landslaget, säger Edman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer