SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Nannskog: ”Tufft men inte omöjligt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige hamnade i samma grupp som Belgien, Irland och Italien. SVT Sports expert Daniel Nannskog försökte se möjligheterna. ”Det är en tuff grupp men den är inte omöjlig”, säger han.

Så här säger Nannskog om Sveriges motståndare:

Italien:

Fotbolls-EM

– Italien imponerade inte i det senaste mästerskapet och de är revanschsugna. Defensiven är jättebra, lite generationsväxling framåt så lite osäkert i det offensiva.

Belgien:

– Belgien har inte den riktiga mästerskapsrutinen, att gå långt i mästerskap. Man har jättemånga fina spelare men det är inte bara att trycka på en knapp – traditionens makt är stark. Där finns möjligheter att störa ett Belgien som givetvis kommer att ses som favoriter. Sverige gillar ju att skaka lag som ses som favoriter.

Irland:

– Irland är ett fajtinglag med Robbie Keane som en riktig målspruta. Jag är lite orolig över att vi inte har en så bra speed bland våra mittbackar när vi möter spelare som Keane och Shane Long.

Hur tror du då – går Sverige vidare?

– Jag tror vi kliver förbi, vi och Italien. Zlatan Ibrahimovic är en sådan spelare som kan vara avgörande, som gör att vi kliver vidare, säger Nannskog i SVT:s livesändning efter lottningen.

Han konstaterar att den svenske lagkaptenen har ett starkt hjärta för Italien där han spelat i många år. Att Ibrahimovic säkert vill visa vad han kan mot just Italien.

”Inte becksvart”

Sammanfattningsvis säger SVT:s expert:

– En tuff grupp men det kunde varit värre. När man börjar analysera så kommer man hitta svagheter hos alla lagen. Det här ska kunna gå, det är inte becksvart, det finns möjligheter.

Övrigt noterbart från lottningen:

– Spanien, Tjeckien, Turkiet, Kroatien, det är en snackis, för mig är det verkligen dödens grupp. En oerhört tuff gripp. Sedan tycker jag att det är lite häftigt med England-Wales-mötet, det kittlar något enormt. Sedan självklart Robert Lewandowski (Polen) mot sina lagkamrater i Bayern München (Tyskland). Det är en massa godsaker att se fram emot. Man vill att det ska starta nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet