Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Nannskog om vem som ska starta på lördag Foto: Bildbyrån

Nannskog vill se Mikael Ishak från start: ”Hysterisk form just nu”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak har lämnat landslagssamlingen på grund av skadekänning.

Då vill SVT Sports expert Daniel Nannskog se en helt annan måltjuv.

– Det hade varit häftigt att våga lite med Mikael Ishak, säger han.

Den 29-årige anfallaren Mikael Ishak gjorde debut i landslaget redan 2015. Men då på en januariturné och spel i det ”riktiga” landslaget har det ännu inte blivit.

2018 var senast han var med i truppen men fick utgå efter skadebekymmer. Nu har han till slut fått sin stora chans och inför landslagets matcher mot Serbien och Slovenien har Alexander Isak tvingats ämna återbud på grund av skada. Något som gör att anfallsplatsen nu är vidöppen.

SVT Sports expert Daniel Nannskog vill se Ishak från start mot Serbien.

– Jag skulle faktiskt vilja se Mikael Ishak, han är stekhet, i fantastisk bra form och gör väldigt mycket mål för sitt Lech Poznan i polska ligan och i Europa Conference League.

29-åringens otroliga målform

Men Nannskog tror att förbundskapten Janne Andersson väljer Viktor Gyökeres, som tillhör Coventry i Championship, före Ishak.

– Det lutar mest mot Viktor Gyökeres eller Robin Quaison som han kommer slänga in. Men det hade varit häftigt att våga lite med Ishak, med den här hysteriska formen han har just nu.

För Mikael Ishak har det den här säsongen blivit tio mål och fem assist på 15 tävlingsmatcher i Lech Poznan. Efter en dålig  inledning på säsongen har laget spelat upp sig och är nia i ligan och tvåa i gruppen i Europa Conference League.  Förra säsongen stod anfallaren för 18 mål och säsongen innan det 20 fullträffar.

Den 24 september ställs Sverige mot Serbien borta, för att tre dagar senare möta Slovenien, när de två sista matcherna i Nations League väntar.

KLIPP: Anthony Elanga: ”Jag kan inte tro att jag är en stjärna nu”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anthony Elanga låter inte framgångarna stiga honom åt huvudet. Foto: Bildbyrån/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.