”Östersund har gett mig en riktig käftsmäll”

Uppdaterad
Publicerad

Nykomlingarna Östersund och Jönköping i botten. Så såg Daniel Nannskogs tips ut inför den allsvenska säsongen. – Ibland blir det lite fel. Inte bra tippat av mig, säger SVT-experten i magasinet ”Jakten på Lennart”.

Det var en nervös Daniel Nannskog som tippade den allsvenska tabellen i slutet av mars.

– Jag ångrar mig hela tiden, det är så svårt. Jag gillar inte att tippa, sa Nannskog och berättade hur han tänkte gällande seriens bottenlag:

– Jag fegar där längst nere. Östersund kan mycket väl komma högre upp, Jönköping är jag mer osäker på, sa han.

Östersund på åttonde plats

Nu är säsongen över och faktum är att både Jönköping och Östersund klarat sig väl i allsvenskan. Smålänningarna slutade tolva i tabellen medan Östersund överraskade många och hamnade på åttonde plats.

– Ibland blir det lite fel, och ibland blir det rätt, säger SVT-experten.

I ”Jakten på Lennart” konstaterar programledaren David Fjäll att endast tre lag hamnade på den placering som Nannskog tippade.

– Bara tre rätt? Det är inte bra.

”Inte bra tippat av mig”

Nannskog förklarar lite av sin tippning med att han då nyss hade sett Östersunds möte med Norrköping i Svenska cupen – en match som ”Peking” vann med 4-0. Men det är svårt att komma ifrån att Östersund har överraskat.

– De har verkligen gett mig en riktig käftsmäll. Och Jönköping har också verkligen imponerat i år och varit oerhört stabila. Inte bra tippat av mig där nere i botten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.