Oliver Giroud firar efter att ha gjort 1–0 till Milan mot Napoli Foto: Bildbyrån

Mäktig rush över hela planen när Milan gick vidare

Milan spelade 1-1 i det svåra bortamötet med Napoli i den andra kvartsfinalen i Champions League och vann dubbelmötet med 2-1.

– Rafa Leao gjorde allting och jag behövde bara befinna mig på rätt plats. Det var fantastiskt, säger Oliver Giroud som gjorde Milans mål till Uefa.

På tre minuters tilläggstid nickade Victor Osimhen in kvitteringen 1-1 och det blev en vild jakt på bollen för hinna få till en chans under de 90 sekunder som återstod men Milan höll undan och kunde fira medan vissa av Napolis fans grät på Diego Armando Maradona-stadion.

Det spelade ingen roll att Napoli sprungit ifrån i den italienska ligan Serie A och att Mlan är en bra bit bakom som fyra. När det gäller Europaspelet var Milan numret större. Det var Milans största framgång på 16 år i Champions League. Då vann man turneringen. Zlatan Ibrahimovic är inte inskriven i Milans CL-trupp och inte aktuell för spel framöver. I semin möter man segaren mellan lokalkonkurrenten Inter och Benfica.

Två missade straffar

I slutet av den första halvleken snappade Rafael Leao åt sig bollen och satte full fart genom banan, tog sig förbi och höll undan för Napolispelare, och fortsatte ända till Napolis straffområde och passade in till den helt frie Olivier Giroud som gjorde ett enkelt  mål.

”Han var klinisk i sitt anfallsspel, fixade en straff och svarade för en Maradona-inspirerad assist. Napoli kunde inte tygla honom och Milan använde honom för att nå semifinal”, skriver Uefa som utsåg Leao till matchens bästa spelare.

Tio minuter från slutet fick Napoli en biljett tillbaka in i matchen efter att ha fått en straff (hands på en Milans Fikayo Tomori som ramlade och fick bollen på sig) men målvakten Mike Maignan gick åt rätt håll (sitt högra) och räddade Khvicha Kvaratskhelias straff.

I första halvlek missade Giroud en straff för Milan.

Chelsea förlorade hemma mot Real Madrid med 0-2, totalt 0-4. Det är första gången på 30 år som Chelsea förlorat fyra raka matcher. Många av hemmafansen lämnade Stamford Bridge i förtid.