Napolispelarna firade vilt i Turin. Foto: TT.

Napoli blåste liv i Serie A i 90:e minuten

Uppdaterad
Publicerad

Juventus såg ut att kunna spela till sig 0-0 hemma mot Napoli och skaffa sig ett järngrepp om ännu en ligatitel. Men i den 90:e minuten nickade Kalidou Koulibaly kraftfullt in 1-0 efter en hörna för gästerna och det blev ett galet firande.

– Vi har alltid trott på titeln, vi måste fortsätta så här och tro på oss till slutet. Att vinna här var egentligen ett omöjligt uppdrag, vi kan vara glada eftersom vi spelade mot ett så bra lag som inte har förlorat hemma på länge, säger Koulibaly till AP.

Koulibaly trodde knappt att det var sant och hamnade i centrum för glädeextasen. Efter matchen kramade matchvinnaren om Juvemålvakten Gianluigi Buffon, 40, som fick uppleva ännu en besvikelse under sin sista säsong som aktiv.

Enda Napoligulden kom under Maradona-eran

Firandet fortsatte med samma frenesi i omklädningsrummet där spelarna sjöng och dansade som om de redan vunnit titeln. De enda ligatitlarna i Napolis historia kom under Diego Maradona-eran 1987 och 1990.

Med fyra omgångar kvar är nu Napoli bara en poäng efter ledande Juventus och ligastriden är vidöppen. Det var Juventus första ligaförlust sedan 19 november. Det var blott tredje hemmaförlusten i ligan för Juventus de senaste fem åren. I kväll hade ett defensivt och passivt Juve inte ett skott på mål på hela matchen. Närmast var en frispark i början av matchen som via muren gick i utsidan av stolpen.

Juve möter Inter i Milano nästa gång

På pappret har det regerande mästarlaget svårare spelschema än toppkonkurrenten från Neapel, bland annat bortamöten med ligafemman Inter i slutet av april och tredjeplacerade Champions League-semifinalisten Roma i maj.

Juventus har vunnit de sex senaste upplagorna av Serie A.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.