Carlo Ancelotti har lämnat uppdraget som huvudtränare för Napoli Foto: TT Nyhetsbyrån

Napoli sparkar Ancelotti

Uppdaterad
Publicerad

Napoli har gjort sig av med tränaren Carlo Ancelotti efter en strulig start på säsongen, det meddelade klubben i natt. Italienaren har haft uppdraget sedan sommaren 2018 och lämnar med omedelbar verkan. Beslutet kom efter att Napoli tagit sig vidare till Champions League-slutspel efter 4-0 mot Genk.

En av italiens mest framgångsrika tränare genom tiderna, Carlo Ancelotti, har fråntagits huvudansvaret för SSC Napoli, det meddelar klubben i ett officiellt uttalande i natt. Beskedet kom bara några timmar efter att Napoli säkrat avancemang i Champions League efter 4-0 mot Genk.

Napoli har haft en stökig säsong med blygsamma resultat och spelaruppror mot klubbens president Aurelio De Laurentiis. Innan matchen mot Genk hade Napoli nio raka utan seger och klubben skriver följande:

”Napoli har bestämt att ta ifrån ansvaret som huvudtränare från Herr Carlo Ancelotti. Vänskapen och den ömsesidiga respekten mellan klubben, presidenten Aurelio De Laurentiis och Carlo Ancelotti.”

Enligt italienska medier kommer den före detta Milanspelaren och tränaren Gennaro Gattuso att ta över Ancelottis roll i Napoli.

Carlo Ancelotti är en av italiens med respekterade tränare och har vunnit två Europa Cup-titlar som spelare och tre Champions League-titlar som tränare.

Mer från tisdagens Champions League:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.