Eljif Elmas gjorde ett rekordsnabbt mål för Napoli. Foto: Alberto Pizzoli/AFP/TT

Napolis Eljif Elmas gjorde rekordsnabbt mål i Europa League mot Spartak Moskva

Elva sekunder.

Mer behövde inte Eljif Elmas innan han hade gett Napoli ledningen i Europa League-matchen mot Spartak Moskva.

Därmed var ett av tidernas snabbaste Europa League-mål ett faktum.

Domaren Ivan Kruzliak hade knappt hunnit ta ut visslan från munnen innan matchens första mål hade gjorts.

Spartaks Alexander Maksimenko gick då ut för att ta emot ett Napoli-inlägg, men bollen studsade rakt ut från ryssen till Napolis nordmakedon Eljif Elmas. Elmas slog till på ett tillslag, och satte 1–0 för det italienska laget.

Europa League

Sykora har rekordmålet

Matchuret stod då på elva sekunder. Målet är därmed ett av de snabbaste som någonsin gjorts i Europa League. Det snabbaste målet i turneringens historia gjordes av Jan Sykora, som bara behövde 10,69 sekunder för att ge Slovan Liberec ledningen mot Qarabag 2016. Den exakta tiden på Elmas mål i kvällens match har ännu inte kommunicerats, men att det var det snabbaste målet från ett italienskt lag i Europa League kan i alla fall slås fast.

Men trots Napolis succéstart blev det förlust. Quincy Promes kvitterade för Spartak efter en hörna tio minuter in i den andra halvleken, och 25 minuter senare slog Michail Ignatov till med ett välplacerat direktskott vid straffområdeslinjen, som gick in precis intill den vänstra stolpen.

Quincy Promes avgjorde sedan matchen, där båda lagen fick var sin utvisning, med att göra sitt andra mål för kvällen på tilläggstid – efter att Napoli gått bort sig totalt i försvaret och Promes satte bollen i öppet mål.

Napoli reducerade ytterligare ett par minuter in på tilläggstiden, men närmare än så kom de inte och Spartak vann med 3–2.

FLER REKORD: Isak satte personligt rekord  – nätade för 14:e gången (26 april 2021)