Nederländerna avgjorde i sista minuten – klart för semifinal

Nederländerna är klart för semifinal i U21-EM i fotboll efter 2-1 mot Frankrike.

Stor matchhjälte blev 20-årige Myron Boadu som avgjorde i den sista minuten.

– Det är små detaljer som avgör, säger SVT Sports expert Markus Johannesson.

Frankrike tog ledningen i den 23:e minuten genom en stilig och stenhård nick av mittbacken Dayot Upamecano, som nästa säsong kommer att spela i Bayern München.

Frankrike ledde fram tills den 50:e minuten då ett skott från Abdou Harroui plötsligt hamnade hos Myron Boadu som sköt in kvitteringen.

Fransmännen tryckte på i slutet och med bara ett par minuter kvar av ordinarie speltid språngnickade Houssem Aouar strax över.

Men efter att ha varit tillbakapressat fick Nederländerna plötsligt ett kontringsläge. Justin Kluivert fick bollen i steget och spelade in till Boadu som satte in sitt andra för kvällen. Det var det allra sista som hände i matchen och glädjen hos Nederländerna var stor.

– Hade Frankrike haft kylan så hade de avgjort den här matchen i andra halvlek, säger Johannesson.

Nederländerna möter Tyskland i semifinal efter att de slagit Danmark i en rysare.

Regerande mästaren Spanien är också klart för semifinal. Där blev Javier Puado hjälte då han gjorde båda målen i förlängningssegern mot Kroatien. Kroatiens kvittering kom på straff i den 94:e minuten genom Luka Ivanusec. Spaniens semifinal blir ett iberiskt derbyt mot Portugal.

Gruppspelet i årets U21-EM spelades i mars och slutspelet inleddes alltså idag med kvartsfinaler. Sverige var inte med i årets upplaga.