Nederländerna vann i premiären

Hemmanationen fick en drömstart på detta EM när Norge besegrades med 1-0. Stor hjälte blev Shanice van de Sanden som i matchminut 66 nickade in det enda målet.

Grupp A med Nederländerna, Norge, Danmark och Belgien väntas bli ett riktigt getingbo, vilket gör att varje match blir livsviktig. Det finns inte plats för några misstag.

Den första halvleken var jämn (50-50% i bollinnehav) och inte särskilt välspelad. Premiärnerverna fanns utanpå i bägge lagen, men det var ändå Nederländerna som vann första 45 minuterna på poäng.

Fotbolls-EM

Vackert nickmål av van de Sanden

Men i den andra halvleken tog hemmanationen över och i den 66:e matchminuten släppte nervknutarna.

Detta när van de Sanden höll sig framme i straffområdet och dykandes mot den främre stolpen nickade in 1-0 efter ett vackert inlägg från Lieke Martens – som nyligen lämnade Rosengård för Barcelona.

”Inte bra att börja med förlust”

Norge hämtade sig aldrig efter Nederländernas ledningsmål och mäktade inte med ett enda avslut på mål i den andra halvleken. Ett knivigt läge i gruppen nu för norskorna som i nästa match möter Belgien.

– De får dominera kamperna lite för mycket. Vi är ändå farliga och skapar lägen, speciellt i första halvlek. Det är inte bra att börja med en förlust, men två segrar härnäst och då är vi vidare. Vi ska försöka rätta till det som går att rätta till, säger Norges förbundskapten, Martin Sjögren, till TV12.