FC Barcelona bekräftar att Neymar köps ut. Foto: FC Barcelona/Bildbyrån

Barcelona bekräftar: Neymar köps ut

Uppdaterad
Publicerad

Neymars tid i Barcelona är över.

Den spanska storklubben bekräftar i dag att stjärnans utköpsklausul på drygt 2,1 miljarder är aktiverad och han är därmed fri att lämna.

Men det är ingen klubb som gjort betalningen – det var i stället Neymars representanter som betalade världens högsta övergångssumma genom tiderna.

Turerna kring Neymars framtid som fotbollsspelare verkar ha nått sitt slut. Efter dagar av spekulationer och rykten om Paris Saint-Germain talar mycket för att övergången till PSG snart är i hamn.

Barcelona bekräftar

Barcelona meddelar på sin officiella hemsida att den 25-årige brassens utköpsklausul är aktiverad – men inte av någon klubb. Det är i stället representanter för spelaren som gjort betalningen. Det innebär att Neymar är fri att byta klubb.

”Under torsdag eftermiddag har Neymar Jrs representanter besökt klubbens kontor och betalat 222 miljoner euro i spelarens namn”, skriver klubben.

Samtidigt skickar klubben en syrlig passning och skriver att man kommer att meddela Uefa alla detaljer i affären så att de kan vidta disciplinära åtgärder som kan tänkas utdelas i fallet.

La Liga försökte stoppa

Den skyhöga prissumman har fått stora reaktioner, bland annat har La Liga gått ut med att man tänker stoppa övergången till PSG. Detta eftersom de menar att betalningen av den stora prislappen strider mot Financial fair play.

”Vi kan bekräfta att spelarens advokater har varit på huvudkontoret för att betala utköpsklausulen och att vi har nekat dem. Det är all information vi kommer att ge”, skrev ligan i ett uttalande då enligt BBC, något som ligapresidenten Javier Tebas modifierade till att ”om Barcelona accepterar betalningen kommer vi inte att anmäla händelsen”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.