Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se SVT:s reporter Rihaneh Rouhaniklippet presentera nyheten från Morgonstudion. Foto: Bildbyrån

Nilsson bemöter uppgifterna: ”Känner inte igen mig i beskrivningen”

Uppdaterad
Publicerad

Karl-Erik Nilsson känner inte igen sig i den beskrivning som Sky Sports gett av mötet kring ryskt deltagande i U17-EM för flickor i Sverige nästa år.

”Jag känner inte igen mig alls i den brittiska mediabeskrivningen av ExCos (Uefas exekutiva kommitté) hantering av frågan. Våra interna samtal och vägen fram till beslut är inget som offentliggörs publikt. Jag kan därför inte kommentera hur omröstning skett och resultatet av denna”, skriver Nilsson i ett sms till SVT Sport.

Nilsson svarar inte på hur han röstat och Uefas hållning till ryskt deltagande i ungdomsturneringen.

”Jag kan däremot slå fast att det viktigaste beslutet var att UEFA:s vägran att låta ryska representationslag på seniornivå delta ligger fast till det fasansfulla kriget är över, trots ett stort tryck om att fatta ett annat beslut”, fortsätter Nilsson i sitt sms.

Nilsson är tydlig med att han nu satt punkt i ärendet.

”Det är helt i linje med svensk idrotts och svensk fotbolls uppfattning. Jag har inga ytterligare kommentarer i ärendet”, avslutar Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.