Foto: TT Nyhetsbyrån

Uefa utreder Arnautovic för målfirandet

Uppdaterad
Publicerad

Det nordmakedonska fotbollsförbundet har anmält den österrikiske stjärnanfallaren Marko Arnautovic till Uefa för hans målfirande då lagen möttes i söndags.

”Vi kommer alltid att stå upp för och försvara det nordmakedonska landslaget”, skriver man i ett uttalande.

Uefa har nu gått vidare och startat en utredning.

Det var efter att Marko Arnautovic hade gjort 3-1 mot Nordmakedonien som han vände sig om skrek aggressivt mot de nordmakedonska spelarna.

Fotbolls-EM

Under matchen käftade Arnautovic med Gjanni Alioski, som har albanska rötter.

– Vi hade en del kontroverser under matchen men inget speciellt uppseendeväckande. Efter matchen skakade vi hand. Problemet är att han skrek en sak åt mig som Uefa har på video. Jag vill inte säga vad han sade, säger Alioski enligt Reuters. 

Påstod att det var riktat mot fansen

Han själv påstod att det var riktat mot motståndarsupportrarna och bad senare om ursäkt för sitt firande, men det nordmakedonska förbundet menar att det var riktat mot deras ytterback Gjanni Alioski. Arnautovics far är serb och modern är österrikare.

”Vi är alltid emot nationalism, diskriminering och alla andra former av påhopp som inte har med fotbollens värderingar att göra”, skriver förbundet i ett uttalande.

Man vill nu att Arnautovic straffas på något sätt.

KLIPP: Här är Arnautovics målfirande mot Nordmakedonien

Europamästerskapet

Österrike logo

Österrike

3 - 1

Nordmakedonien logo

Nordmakedonien

Arena Nationala, Bukarest
Publik: 9082
Domare: Andreas Ekberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet