Norge spelade 0-0 mot Slovenien i Nations League. Foto: Bildbyrån

Norge mållöst mot Slovenien – trots en man mer

Uppdaterad
Publicerad

Norge har fått en bra start på Nations League med två raka segrar på bortaplan. Men i matchen mot Slovenien på hemmaplan i Oslo blev det bara en poäng och mållöst – trots spel med en man mer i en dryg halvtimme.

– Vi får ta med oss det positiva. Det är små marginaler som gör att vi inte vinner. Vi har mer än tillräckligt med chanser för att vinna. I dag hade vi inte turen som vi hade behövt på en inte jättebra dag, säger Martin Ödegaard till norska TV2.

I den första halvleken hade Norge svårt att skapa några farligare lägen mot det slovenska försvaret. Men de hade en boll i mål. Joshua King trodde han gett sitt lag ledningen, men målet godkändes inte då King var offside.

I den andra halvleken ökade den norska pressen ytterligare. Martin Ödegaard var ytterst nära att sätta 1-0 på frispark, men mittfältaren prickade ribban.

I den 63:e minuten fick Norge ännu mer övertag. Försvararen Miha Bazic fällde Erling Haaland i friläge, och fick direkt ett rött kort. Med en man mer ökade norrmännens press ytterligare och Norge skapade flera bra chanser att göra mål. Men Haaland och hans lagkamrater lyckades inte överlista Sloveniens målvakt Jan Oblak. Matchen slutade 0-0.

Norge toppar fortsatt gruppen i Nations League på sju poäng, en poäng före tvåan Serbien. Norge möter Sverige hemma i Oslo på söndag.

UEFA Nations League

Norge logo

Norge

0 - 0

Slovenien logo

Slovenien

Ullevaal Stadion, Oslo
Publik: 18134
Domare: Fábio Veríssimo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.