Foto: Bildbyrån

Häcken krossade Norrköping – fem mål på en halvlek

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköpings tränare Rikard Norling var sjuk och missade kvällens match mot BK Häcken.

Häcken krossade IFK Norrköping efter 5-0 i andra halvlek.

– Vi får en bra start. Jag skruvar in en boll. Sen vet jag inte vad som händer, säger tvåmålsskytten Patrik Wålemark till SVT Sport.

Under måndagskvällen spelade IFK Norrköping för att haka på i den allsvenska tabelltoppen.

Det skulle dock visa sig bli en gulsvart historia.

Norling sjuk

Rikard Norling missade matchen mot BK Häcken på Bravida Arena på grund av sjukdom. Peking, som därmed leddes av assisterande tränaren Kim Hellberg, började starkast och hade flera fina lägen i första halvlek.

I andra halvlek ville Göteborgslaget annorlunda.

Drömmål av stortalangen

Stortalangen Patrik Wålemark fyllde 20 år i torsdags. Under andra halvlek inledde han målskyttet med att skruva in 1-0 . Ett riktigt drömmål.

2-0 kom bara fem minuter senare: Alexander Jeremejeffhittade Leo Bengtsson i en kontring som kunde placera in bollen säkert.

Supportrar stormade planen

När sen Jeremejeff träffade Pekings försvarare Marco Lund, som satte bollen i eget mål, rök topplocket på några av de tillresta fansen.

Två Norrköpingsupportrar sparkade omkull en reklamskylt och stormade planen i riktning mot Häckenspelarna, men blev nedbrottade av vakter precis innan de hann fram. En person omhändertogs av polisen i Göteborg.

”Jag vet inte vad som händer”

Efter skandalscenerna fortsatte matchen Häckens väg. Joona Toivo sköt in en frispark rakt genom en läckande Pekingmur för 4-0 i 85:e minuten, innan Wålemark fastställde slutresultatet 5-0 till Häcken två minuter senare, efter att ha rusat fram på högerkanten.

– Vi får en bra start. Jag skruvar in en boll. Sen vet jag inte vad som händer. Jag vet inte om det är vi som gör en dundermatch eller om de slappnar av lite för mycket, säger tvåmålsskytten Patrik Wålemark till SVT Sport.

Hur mycket tränar du på den här typen av avslut?

– Det var senast i går. Jag och vår analytiker Mario körde lite efter träningen och det lönar sig i dag. Det är en sak att träna på det, men när man gör det på match är det enormt skönt.

Allsvenskan

BK Häcken logo

BK Häcken

5 - 0

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 2145
Domare: Fredrik Klitte

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.