Ribban stoppade Norrköping i snöfallet

IFK Norrköping var närmast segern mot Sirius i den allsvenska premiären i snöfallet. Det slutade dock 1-1.

I slutminuterna drog Norrköpings Sead Haksabanovic en tung frispark, precis vid straffområdeslinjen, i ribban.

Med tio minuter kvar hade inbytte Christoffer Nyman bollen i mål för 2-1 för Norrköping men blåstes av för en tydlig offside.

– Det är en kämpamatch och det var jättesvårt att spela därute, det var så slumpartat. Vi jobbar i alla fall för att få en logik i spelet, säger Norrköpings nye tränare Rikard Norling till Discovery +.

Drömmål av blygsam islänning

I mitten av den första halvleken drog nyförvärvet Ari Skulason på från 30 meter och fick se bollen flyga diagonalt in i det bortre högra krysset där den förre norrköpingsmålvakten David Mitov Nilsson, tio år i klubben 2009-2019, var chanslös.

– Det var fint. Jag var helt fri och körde på. Bollen flög på som fan när det var snö på den. Jag har gjort en del mål och det var inte det snyggaste, säger 33-åringen som kom från den belgiska ligan till Discovery +.

Bra period av Sirius innan kvitteringen

Sirius hade en fin period i början av andra halvlek innan man fick utdelning. Jacob Ortmark, 23, barnbarn till framlidne SVT-legendaren Åke, drev bollen framåt och avlossade ett rappt skott som letade sig i mål till vänster om Oscar Jansson för 1-1 och sitt första allsvenska mål.

I pausen flck det fina snölagret plogas bort med en liten traktor, vilket gav ett märkligt randigt mönster i konstgräset på Platinumcars Arena. Plogningen gjorde att pausen blev förlängd med fem minuter men ganska snabbt blev planen snötäckt igen.