Norrköping vann mot BP efter omdiskuterad straff

Norrköping vann premiären mot nykomlingarna Brommapojkarna efter att förra årets skyttekung Kalle Holmberg satte 2-1 för Norrköping på straff.

– Det är skönt att sätta straffen, men det viktigaste är att vi vinner matchen, säger Kalle Holmberg till Cmore.

Ett nytt BP med 13 nya spelare samt ny huvudtränare, portugisen Luis Pimenta, höll på att straffas direkt. Gudmundur Thorarinsson fick till ett hårt vänsterskott som BP-målvakten Nikola Petric lämnade retur på, men Jordan Larsson missade öppet mål och nickade över i den fjärde matchminuten.

Norrköping fortsatte med sin höga press och skapade chans efter chans. I den 40:e minuten kom också målet. David Moberg Karlsson sköt ett välplacerat skott utifrån som gav Norrköping ledningen.

– Kul att göra mål mot Brommapojkarna då mitt första mål i allsvenskan var mot just BP 2013, säger Moberg Karlsson till Cmore.

Brommapojkarna hade sparsamt med målchanser i första halvlek, men spelade upp sig i den andra. I den 57:e minuten kom BP:s kvittering på hörna efter att dansken Martin Rauschenberg tagit hand om returen.

Omdiskuterad straff

Norrköping skulle dock bli för svåra för nykomlingarna. Med kvarten kvar föll Arnor Sigurdsson i straffområdet vilket räckte för att domaren skulle döma straff. BP-spelarna protesterade, men förgäves.  Fjolårsvinnaren av skytteligan, Kalle Holmberg satte straffen enkelt från 11-meterspunkten och Norrköping knep tre poäng.

– Vi är överlägsna i första halvlek, men vi släpper in dem i matchen i andra halvlek, men jag tycker ändå att vi gör en godkänd premiär. Jag gjorde ett straffmål i fjol och det var skönt att sätta dit den här straffen. Det viktiga är att vi vinner matchen, säger Holmberg till Cmore.