IFK Norrköping hakar på toppstriden

Trean IFK Norrköping hakar på Hammarby och AIK i toppen av allsvenskan.

Inhopparen Simon Skrabb satte matchens enda mål i hemmasegern mot GIF Sundsvall.

Norrköping har nu nätat 19 allsvenska matcher i rad.

Efter en tam första halvlek med få avslut skruvades tempot upp något efter paus.

Gästande Sundsvall skapade några vassa chanser att ta ledningen och anfallsstjärnan Linus Hallenius fick ett mål bortdömt för offside i den 54:e minuten.

– Den kändes minst sagt hårfin. Det ser inte ut att vara offside, sade C Mores kommentator Mats Lilja.

Kort därpå hade spanjoren David Batanero ett tungt skott som smet tätt utanför Isak Petterssons vänstra stolpe.

Giffarnas svit sprack

I stället sprack dödläget i den 77:e minuten när inhoppande mittfältaren Simon Skrabb satte 1–0 för Norrköping, vilket också blev matchens enda mål. Gudmundur Thorarinsson och Simon Thern förarbetade fint på vänsterkanten och Skrabb glidtacklade in bollen från nära håll.

David Moberg Karlsson var sedan en ribbträff ifrån att öka på till 2–0 och näta för åttonde hemmamatchen i rad.

GIF Sundsvalls fina svit på minst två mål fem matcher i rad (klubbrekord) tog därmed slut på Östgötaporten,