Jonathan Levi, IFK Norrköping. Foto: Bildbyrån

Norrköpingsstjärnan: ”Har varit en stor mental prövning”

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping inledde allsvenskan enastående och ledde serien in i augusti. Men sedan dess har det gått tungt och därför var gårdagens 2-0-seger borta mot Kalmar efterlängtad.

– Vi kanske börjar en rolig höst från och med nu, säger yttern Jonathan Levi till SVT Sport.

Jonathan Levi, 24, berättar om den nio matcher långa perdioden med bara en seger.

– Det har varit en stor mental prövning. Det har varit upp till oss att visa hur starka vi är. Det är lätt att spela fotboll när det går bra och man vinner matcher, men nu har det varit en tuffare period och det är då man visar vilka fotbollsspelare man är, säger han.

Under den här perioden sjönk man från etta till femma i den allsvenska tabellen.

– Det har varit jobbigt för spelare, ledare, hela klubben och fansen, men det är en bra bit kvar och vi kanske börjar en rolig höst från och med nu, säger han.

Som ofta när de goda resultaten uteblir så har tränaren blivit ifrågasatt. Det har också gått rykten om att Jens Gustafsson har varit aktuell för såväl AIK som IFK Göteborg.

Men enligt Levi har det inte påverkat spelargruppen i ”Peking”.

– Egentligen ingenting. Vi har väldigt stor tro på Jens och hela ledarstaben. Vi gillar verkligen hans sätt att jobba och den fotbollen han vill pådriva, säger han.

KLIPP: Dubbla nickmål när Norrköping vann

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.