Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Caroline Graham Hansen om vadslagningen med landslagskompisen Foto: EBU/Bildbyrån

Norska vadet inför Champions League-finalen – vinnaren får ta hand om förloraren

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att finnas en norsk segrare i Womens Champions League-finalen i Bilbao under lördag kväll. Den som vinner kommer att få ta hand om förloraren – detta efter en vadslagning.

– Det är helt enkelt en gest för att visa på ett bra beteende mot varandra där vi som vänner stöttar varandra, säger Barcelonas Caroline Graham Hansen.

Lyon har legendaren Ada Hegerberg tillbaka till finalen medan Barcelona har Caroline Graham Hansen och Ingrid Syrstad Engen i sin trupp. Trion blev tidigare i dag uttagna i den norska EM-truppen i kvalmatcherna mot Italien.

Hegerberg har berättat för en norsk journalist om vadet med Graham Hansen och att vinnaren kommer att att få ut betala för sig, kanske inte i pengar men i någon form av tjänst eller uppgift i detta omvända vad.

– Vi gjorde upp om vadet för att motivera förloraren eftersom vi har viktiga matcher med landslaget. Då kom vi överens om att vinnaren skulle ta hand om förloraren för att få den personen på bättre humör och hålla i den fina stämningen från finalen, säger Graham Hansen på dagens presskonferens.

Tredje mötet på sex år

Det blir tredje finalmötet mellan lagen de senaste sex åren. Barcelona är regerande mästare efter 3-2 mot Wolfsburg förra året.

– Det är helt enkelt en gest för att visa på ett bra beteende mot varandra där vi som vänner stöttar varandra. I morgon möter vi varandra och en av oss kommer att bli glad och en ledsen, förklarar Graham Hansen och ser fram emot matchen San Mames-stadion på den spanska nordkusten.

– Det är en härlig rivalitet och det kommer att bli en fantastisk match. Vi ser bara fram emot matchen säger Graham Hansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.