Se Viktor Gyökeres 1–0-mål mot Porto. Foto: .

Ny succé för Viktor Gyökeres – avgjorde toppmötet

Viktor Gyökeres, 25, fortsätter att ösa in mål i Portugal.

Den svenske landslagsanfallaren gjorde mål och assist i Sportings 2–0-seger mot Porto.

Se Viktor Gyökeres 1–0-mål i spelaren ovan.

Sporting fick en drömstart i toppmötet med Porto.

Redan i den elfte minuten gav Viktor Gyökeres hemmalaget ledningen efter att han lurat bort förre Real Madrid-backen Pepe.

Svenske 25-åringen har nu gjort tio mål på 13 ligamatcher den här säsongen.

Pepe utvisad

Gyökeres nickade sedan in det som såg ut att bli 2–0, men målet blev bortdömt för offside.

I den andra halvleken blev tidigare nämnde Pepe utvisad efter att ha träffat en motståndarspelare med handen och Sporting kunde därefter utöka till 2–0.

Gyökeres assisterade till Pedro Goncalves som satte dit slutresultatet i matchen.

Segern innebär att Sporting toppar portugisiska förstaligan, tre poäng före trean Porto.