Foto: Bildbyrån

Nya beskedet: Ghoddos Amiens degraderas

Uppdaterad
Publicerad

De franska fotbollsklubbarna Amiens och Toulouse halkar ur Ligue 1 – trots allt.

Detta står klart efter att lagen i den franska ligan på tisdagen röstade igenom förslaget att även fortsättningsvis spela med 20 lag till den kommande säsongen i stället för 22.

Amiens – där den svensk-iranske anfallaren Saman Ghoddos spelar – och Toulouse låg på 19:e respektive 20:e plats när säsongen avslutades i förtid på grund av coronapandemin, och vidtog rättsliga åtgärder efter att de i slutet av april fått beskedet att de skulle degraderas trots att tio omgångar återstod.

Frankrikes högsta administrativa domstol hävde beslutet och lät den franska ligan, LFP, bestämma seriens format tillsammans med det franska fotbollsförbundet, FFF. Men efter ett möte med representanter från samtliga Ligue 1-klubbar togs beslutet, efter omröstning, att de båda bottenlagen ändå trillar ur.

74,4 procent av de som röstade, där både spelare och tränare ingick, tyckte att kommande säsong ska bestå av 20 lag – och därmed får Amiens och Toulouse börja om i Ligue 2 till hösten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet